BIO

Sabor de Gràcia, es va formar l’any 1994 de la mà d’un gitano barceloní de Gràcia,  Antonio Carbonell, avui conegut per tot Catalunya com a “Sicus”. Vint-i- quatre anys després, Sabor de Gràcia s’ha convertit en un dels grups de referència dins del món de la rumba catalana.


Aquest èxit ha estat gràcies a la seva llarga trajectòria i a la repercussió dels seus treballs discogràfics. Entre els quals es troben;Tots els colors; (DCD 1996);El Mundo Baila; (K Industria 2004);La Cançó amb Rumba; (Stress Music 2006);Sabor Pa’Rato» (Harmonía Mundi 2010); Gitanos Catalans ; (Picap 2014) i un últim doble disc; Sabor a Peret; (Homenatge al Rei de la rumba) (Discmedi 2018). A banda d’aquests 6 discos, l’any 2009, van sortir al mercat mil copies de l’EP “4 Canciones de Hambre y Esperanza” que va editar el mateix grup, la recaptació d’aquest tema, es va destinar a la ONG Carumanda per crear una escola a Bucaramanga (Colòmbia).


Sabor de Gràcia, ha treballat per tot Catalunya, a gran part d’Espanya i a països com: Veneçuela, Puerto Rico, Argentina, França, Anglaterra, Hongria, Àustria i Alemanya; països on s’ha pogut ballar i rumbejar a ritme de la rumba gitana catalana de Sabor de Gràcia. Ha participat en diferents concerts multitudinaris com “Les Nostres Cançons contra la Sida” al Palau Sant Jordi i al “Concert per a la Llibertat” realitzat a l’estadi F.C. Barcelona al 2015 per celebrar la festa dels seus 20 anys i on van intervenir més de 40 artistes convidats. També, ha participat a l’espectacle “Rumberos pugin a l’escenari”, presentat al Teatre Grec durant les festes de la Mercè 2017 per commemorar els 25 anys de l’olimpíada de Barcelona’92.


L’any 2002 va participar, sent la banda oficial, en el documental musical “El Gran Gato” de Ventura Pons. També, ha intervingut a diferents Telemovies com “La Princesa del Polígono” i la sèrie “Àngels i Sants” de TV3. Van ser nominats als premis Goya com a intèrprets de la cançó “Podemos Volar Juntos” de la pel·lícula “El patio de mi Cárcel”. Cal afegir que en aquest 2018, ha col·laborat en el rodatge de la sèrie “El Confidente” de Movistar+.
Sabor de Gràcia, en els seus discos, ha pogut gaudir de la col·laboració de diferents artistes de gran renom. Entre els quals trobem a Oscar d’León, Gipsy Kings, Peret, Steve Hogarth, Pau Dones, Estrella Morente, Los del Río, La Pegatina, Moncho, Txarango, Jerry Medina, Pep Sala, Lucrecia, Els Pets, Las Migas, Gerard Quintana, Ojos de Brujo, Parrita, Amistades Peligrosas, José El Francés, Siempre Así, El Negri, Mónica Green, Wichy Camacho, kitflus, Txell Sust, Titot, La trova Kung Fú, Gertrudis, Los Manolos, entre d’altres.


Sabor de Gràcia ha pogut acompanyar a artistes com Los Chichos, Luis Eduardo Aute, Martirio, Kiko Veneno, Maria del Mar Bonet, Los Amaya Chrissie Hynde (Pretenders), Maruja Garrido, Lolita, Chacho, La Maña, Patriarcas de la Rumba, Ramunet, Manel Joseph, Clara Montes, Benjamin Escoriza, Sisa, TGonino Carotone, Giovanni Hidalgo, Luis Perico Ortiz, Furito Ríos, Los Sirex…
La gran trajectòria de Sabor de Gràcia, la seva experiència i la seva manera tan personal i propera de fer rumba, han fet que aquest grup ara per ara, sigui la banda oficial de grans concerts i produccions de rumba catalana.

En un doble àlbum editat per DiscMedi i titulat ‘Sabor a Peret’, es recull el repertori essencial del rei de la rumba amb les col·laboracions de Estrella Morente, Moncho, Oscar D’León, Los del Río, Kitflus, Diego Amador, Nicolás Reyes y Tonino Baliardo de los Gipsy Kings, Pau Donés, Jerry Medina, Cathy Claret, Amistades Peligrosas, Siempre Así, Lucrecia, Paco Ortega, Samé Rey, La Pegatina, Los Banis, Dani Pubill, Gospelsons, Joshua Marcell, Txell Sust y Wichy Camacho.

25A (Discmedi 2020) son dos Cd’s, un amb 13 cançons en castellà + un Radio Edit i un altre disc de 12 cançons amb català. També surt a la venda una edició espacial amb  vinil amb 12 caçons per col·leccionistes. 

D’aquestes 25 cançons hi ha 18 inèdites, més les versions de  Hero amb angles i català, Déjame Olvidarte amb castella i català, De pares a Fill dels Catarres que participen amb el disc juntament amb el Cor Infantil del Orfeó Català, la versió de la cançó popular catalana La Mare de Deu i un remix de la cançó el Mundo Baila feta pel Dj Panko.(Ojos de Brujo).En aquest treball han participat artistes de la talla d’els raperos Moncho Chevea & Original Elias, Els Catarres, Gustavo Aguado (Guaco), Cor Infantil del Orfeó Català, Macedonia, Laura Simó, Aisha Fay, Betty Akna, Marga Mdenga, Asha Miró, Javian (OT), Candeli, Leslie (Los Sirex), Pep Sala, Navil, DJ Panko,, Joanet i Patana (Gitanos de Perpignan), Jordi LP, las actrices, Cristina Brondo y Laura Aubert y los actores David Verdaguer y Oriol Grau, Nen Clota (Hostafrancs), Kitflus, Papo Vazquez, Furito Ríos, Raúl Ríos, entre altres.